EDP uddannelsen løber over 4,5 år og koster årligt kr. 31.600,-.
Økonomi og hvad er inkluderet i den årlige betaling. Beløbet indbefatter:
• Undervisning, færdighedstræning, supervision og egenterapi i mindre grupper på moduler.
• Løbende vejledning hos instituttets studievejleder/uddannelsesleder.
• To årlig evalueringssamtaler. Hvert år afsluttes med eksamen og bedømmelse af din faglige og personlige udvikling.
• Grundlæggende undervisningsmaterialet som digitale pdf-dokumenter.
• Online adgang til vores kursist-intranet.
• Supervision i mindre grupper a 4-6 deltagere, på år 2-3-4.
• Overnatning i dobbeltværelse på internatmodulerne, t0 gange årligt*. Enkeltværelse mod tillæg.
*Er ikke inkluderet på fjerde år.
Andre udgifter du skal tage højde for
Egen terapi. Ud over den terapi og selvreflektion som er indlagt i uddannelsen skal du have 50 gange egenterapi hos selvvalgt psykoterapeut MPF i løbet af de 4,5 år. Regn med en udgift på ca. 30-40.000,- for egenterapi. Regn med ca. kr. 6-700,- pr måned
Transportomkostninger og tid til transport skal du også tage højde for. Du deltager årligt i studiegruppe minimum 50 timer. Praksis træning med samtaler hos medstuderende, 12 gange årligt. Regn med ca. kr. 1-200,- pr måned.
Forplejning på internatmodulerne, ca. kr. 120,- pr døgn
Faglitteratur
De fleste bøger kan lånes på Biblioteket. Ønsker du at eje bøgerne så kan du forvente en udgift på Kr. 2-3000,
Uddannelsen varer 4,5 år og man tilmelder sig for et år ad gangen. Dvs at der er mulighed for at holde pause under vejs. Uddannelsen skal afsluttes i løbet af 6,5 år.
Samlet pris for hele uddannelsen pr. 1.2.2023, kr. 140.900,- inkl. overnatning på 6 procesmoduler a 4 dage. Beløbet kan betales på tre måder. Man tilmelder sig for at år ad gangen og indbetaler et depositum på kr. 6.500,- ved tilmelding. Restbeløbet kan indbetales på en gang eller over 4 eller 10 rater. Rategebyr på kr. 100,- pr rate.
Hvordan kan du finansiere din uddannelse psykoterapeut?
Mange af de studerende får hele uddannelsen betalt af deres arbejdsplads, mens andre selv betaler uddannelsen. Derudover findes der også muligheder for delvis finansiering af uddannelsen. Her kan du kort læse om de to mest relevante ordninger. Der findes givetvis andre muligheder – f.eks. kan der søges private fonde.
Bruttolønsordning
Du kan aftale med din arbejdsgiver, at du går ned i løn med et beløb svarende til udgiften på uddannelsen. Det betyder, at arbejdsgiveren betaler for uddannelsen og efterfølgende fratrækker beløbet i din bruttoløn, f.eks. fordelt over 12 månedslønninger. På den måde får du en væsentlig skattebesparelse.
SKAT’s forklaring af “Lønomlægning” (bruttolønsordningen) og Juridisk vejledning
Kompetencefonden
Kompetencefonden giver støtte til kompetenceudvikling af den enkelte medarbejder i staten for at gøre statens medarbejdere dygtigere. Kompetencefonden kan bruges til betaling af kursus- og uddannelsesafgifter, vikarlønninger, undervisningsmaterialer etc. Alle medarbejdere, der er omfattet af overenskomstaftalen mellem Finansministeriet og Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), kan som udgangspunkt få støtte fra Kompetencefonden.
Fondens midler kan desuden anvendes til individuelle udviklingsforløb, som ikke kan henføres til institutionsspecifikke behov, men som handler om at øge medarbejderens værdi på arbejdsmarkedet. Midlerne må også gerne anvendes til medarbejdere, der skal afskediges som led i generelle besparelser.
Midlerne skal søges via din arbejdsplads og det er en forudsætning for støtte, at arbejdspladsen har en kompetencestrategi. Det udviklingsforløb, som støttes af Kompetencefonden, skal desuden indgå som en del af en individuel udviklingsplan for den enkelte medarbejder. Kompetencefonden hjælper gerne arbejdspladsen med at lave en kompetencestrategi.
Der er afsat i alt 172 mio. kr. til kompetenceudvikling via Kompetencefonden i overenskomstperioden 2022. Læs mere her: www.kompetencefonden.dk
Ønsker du at tilmelde dig uddannelsen? Send din forespørgsel her.